kookboek Wild. Koken met ree van Donald Buijtendorp
Artikelnummer: 9789081915632 OverzichtAlweer het derde kookboek met wild van Donald Buijtendorp na de boeken gans en wild zwijn.
Zoals iedereen weet en het ook volstrekt normaal vindt, is jagen oogsten uit de natuur. Als je een ree schiet omdat dat nodig is, dan zal je hem opeten ook. In ieder geval er voor zorgen dat zijn vlees in het voedselcircuit terecht komt. ‘Wild. Koken met ree’, helpt daarbij. Het gaat in dit boek in de eerste plaats over het eerlijke en natuurlijke vlees van ree. Heb je het over ree, dan heb je het net zo goed voor damhert en edelhert.
Naast het grillen, bereiden in de Dutch Oven en leuke dingen mee doen op de Green Egg bijvoorbeeld geeft dit boek voor jagers en natuurliefhebbers de juiste informatie over de leeftijdsbepaling van reeën. De subtitel is dan ook: ‘Hoe oud is die eigenlijk? Kun je dat zien? Is het belangrijk? Waarheid en onzin.’